Vilka är vi?

bild valldra folkdanslag 1942
Vallda Folkdanslag 1942. Första bilden på det nybildade laget.

Vallda Folkdanslag bildades redan 1941 på initiativ av en beredskapssoldat från Borås (Artur Andersson) som var stationerad i Vallda.
Vi uppträder i de mest skilda sammanhang; för hembygdsföreningar, på festivaler, spelmansstämmor, fester etc. Resor har genomförts till både när och fjärran länder, samt till olika platser i Sverige. Midsommarafton är årets höjdpunkt, då vi har uppvisningar på 5 – 6 ställen i våra hemtrakter i norra Halland.
Dansrepertoaren sätts samman av våra erfarna dansledare och är mycket skiftande. Svenska danser dominerar givetvis, men även utländska förekommer. Det är uppställningsdanser, danser för olika antal par m m.

bild uppvisning kungsbackaskogen
Uppvisning vid hembygdsgården i Kungsbackaskogen, augusti 2004

Vi har dessutom haft/och har glädjen att ha tillgång till mycket kunniga musikanter, vilket betyder mycket för ett gott resultat

bild musikanter
Våra glada musikanter i Tölögården, mars 2008.
Håkan, Ingrid, Jan-Åke, Anki  och Thorbjörn

Vi tränar sedan många år i Tölögården i norra Kungsbacka, så gott som varje tisdag under höst- och vårsäsong mellan kl 19.30 – 22. Vid varje övningstillfälle lägger vi en blygsam slant var till lokalhyra, kaffe och färdigbredda mackor.

bild sekelskiftesprogram
Sekelskiftesprogram (1900) på Kungsbacka torg, 2003.

Vallda Folkdanslag är en förening med en vald styrelse.
Vi är f n drygt 60 medlemmar som upplever glädjen med dans och musik i en trivsam samvaro.