Att köpa eller sälja folkdräkt

Har du en folkdräkt som du inte är i behov av utan vill sälja eller vi du skaffa en folkdräkt?

Då finns några alternativ som vi kan rekommendera:

  • Köpa eller sälja på hemsidan: www.folkdraktsmarknad.se. De finns även på Facebook. 

  • Sälja eller köpa på Svenska Folkdansringens Upplandsdistrikts Dräktmarknad som är en marknad för de som vill köpa eller sälja folkdräkter eller delar till dem. Dräktbytardagen hålls på Vaksalaskolans matsal, Uppsala, en söndag i slutet av mars eller början av april. För mer detaljer kontakta Cecilia Biriell,  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .
  • Folkdräktsmarknader anordnas på många platser i landet. Bäst är att köpa/sälja lokalt där dräkten hör hemma.
  • Sätt in en annons i Svenska Folkdansringens tidning Hembygden. Radannonser kostar 100 kr för högst 20 ord, 21-30 ord 150:-, 31-40 ord 200:-. Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Hembygden, Svenska Folkdansringen, Box 35008, 100 27 Stockholm. Telefon 08-695 00 15

  • Sätt in en annons på Blocket, Tradera eller någon annan köp- och säljsite på internet. De flesta verkar finnas under rubriken kläder och skor, men det viktigaste är att ordet "folkdräkt" finns med så att det går att söka på det. Tänk på att tydligt beskriva dräkten (med angivande av socken och storlek) och ta några bilder som visar den tydligt.


Det är svårt att ge råd om pris på en folkdräkt. Det är en fråga om tillgång och efterfrågan och det går inte att få ersättning för all nedlagd tid på en handsydd dräkt. Priset är också beroende på hur många delar dräkten består av, hur mycket broderier, silversmycken etc. den har. En folkdräkt kan kosta från 2.000 kr och uppåt. Priser runt 5.000 kr är vanliga.

I Fyrisgillet har vi de dräkter vi behöver i vår Dräktkammare och köper för närvarande inte in fler.


                                                                                                                                Sidan senast uppdaterad 2018-09-25

Copyright 2011 Kulturföreningen Fyrisgillet
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free