01
01
Dans
02
02
Musik
03
03
Slöjd
04
04
Dräkt

Allspel-folkmusik VT 2019

Allspelsgruppen - Folkmusik
Vi träffas den tisdag 8/1 2019 kl: 13-15.15, därefter tisdagar jämna veckor. Gruppen håller till på Gamla Uppsalagatan 21, där det också finns parkering inne på gården.

Läs mer...

Välkommen till Fyrisgillet

Fyrisgillet bildades redan 1942 och är en förening för alla åldrar. Vi vill studera, sprida kännedom om, levandegöra och föra vidare svensk folklig kultur. Föreningen är ideell och partipolitisk obunden.
Vår verkamhet  omfattar i huvudsak dans, musik, dräkter och klädskick samt hantverk.
Har du frågor? Kontakta exp. 018-24 51 84 Må. kl:17-19 för mer information.

Om oss

Kulturföreningen Fyrisgillet (f d Uppsala Ungdomsring) är en förening under riksorganisationen Svenska folkdansringen.

Kulturföreningen Fyrisgillet är en politiskt obunden förening för alla, oavsett ålder. Verksamheten omfattar främst olika former av gången tidskultur såsom folkdans, sånglekar, folkmusik, dräktrådgivning, slöjd och bygdekultur. Föreningens verksamhet är ideell och bygger på medlemmarnas frivilliga arbetsinsatser.
 

Underkategorier

Kulturföreningen Fyrisgillet bildades 1942. Föreningen är en del i riksorganisationen Svenska folkdansringen och har till uppgift att sprida intresse för och kännedom om vår folkkultur.

Verksamheten omfattar i huvudsak dans, musik och sång, dräkter och klädskick, hantverk samt studier av seder, bruk och livsmiljöer i hembygden.

Copyright 2011 Kulturföreningen Fyrisgillet
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free