1997

Tre glada herrar på fest

Tillbaka till Historik-Arkiv

Med deltagande från samtliga danskurser genomfördes på Bäckatorget en dansuppvisning på våren och en under hösten. Avsikten var att försöka få nya intressenter till våra danskurser under hösten. Uppmärksamheten var stor, men resultatet av värvningsförsöken var ganska klent.

Då var intresset och resultatet av vårens Bilorientering betydligt bättre. Många ekipage deltog i tävlingen, som lagts upp av Tommy och Jean. Vi mellanlandade och åt ur vår medhavda kaffekorg hos Maj-Lis och Arne Folkesson på Snickaregården och efter ytterligare tävlingsmoment avslutades dagen med prisutdelning och grillparty på Skanörsgården.

Trots att Gillet nu endast har 29 vuxna medlemmar har Midsommarfirandet och Mölledagen genomförts programenligt. Vid Mölledagen deltog även Oxie Bygdegille och Barsebäcks Folkdanslag samt en (1) besökare från ett folkdanslag i Skottland, men klädd i sin folkdräkt.

Därutöver har Gillet dansat på Mathildenborg, Norregård och vid Månstorps Gavlar, där årets tema var Slåtter, ett bra arrangemang med fåtalig publik.