1986  
   

Vid årsmötet den 8 mars på Sandeplanskolan i Höllviken överlämnade Per Laurin ordförandeklubban till Arne Gleerup. Vid mötet antogs Hembygdsgillets nya stadgar. Vid ett kvartalsmöte i maj månad diskuterades livligt danstider för de olika grupperna. Resultatet blev att man startade både en nybörjargrupp på måndagarna, en fortsättningskurs i gammaldans på onsdagarna och folkdans på söndagarna. Till detta kom sedan BUS:s verksamhet med 5 olika grupper.

Lions önskade att Gillet dels anordnade Schottislopp den 26 juli, dels genomförde en dansuppvisning dagen därpå vid Lions festligheter på Strandbaden i Falsterbo. Tyvärr kom endast 11 par till schottisloppet, och tveksamheten inför en fortsättning var stor.

Mötet föreslog också att medlemmarna kunde bjuda in vänner och bekanta till någon fest och då satsa på lite modernare musik, allt för att få fler intresserade till verksamheten.

Årets tema vid Månstorps Gavlar var "Byastämma" och uppvisningen genomfördes inför rekordpublik.

Vid Höstagillet i Vellinge var temat "Gåsaflock och pilevall".

GF Triolen överlämnade ansvaret för  att arrangera gammaldans på Strandbaden i Falsterbo till Gillet. En kommitté från Gillet startade denna tisdagsdans i Triolens namn, dock helt avskild från Hembygdsgillet både till arrangemang och till ekonomi.

 

 

Tillbaka till Historik - Arkiv

Uppvisning i Kaarst