1980  
 

Årsmötet konstaterade att 1979 gått med 8000 kronors förlust, kanske beroende på en viss överaktivitet.

I början av maj kom Tune Folkedansare på svarsvisit.

Den 15 juni firade Falsterbo Museiförening 50 år och invigde sitt nya museum. Den donerade gården förklarades som byggnadsminne och invigdes pampigt bl a genom uppvisningen av Gillets nya spelemän och dansarna iklädda folkdräkter. Midsommaraftonen åskade och regnade bort. Kassan tillfördes endast 2764 kronor. Söndagen den 6 juli ordnades en jubileumsuppvisning, där en del av de 127 vuxna medlemmarna i strålande solsken dansade på en utlagd dansbana på Museets gård.

Den 9 juli åkte man på en lyckad resa till Hopfgarten/Itter i Österrike. Med på resan fanns 30 dansare, sex familjemedlemmar, tre spelemän och kom-fram-o-säjaren Per-Axel Magnusson. Under festmässan i Hopfgarten deltog man i festtåget genom staden och dansade vid fem olika tillfällen, dock varade längsta danspasset ej mer än 10 minuter. Man hann även göra helgdagsutflykter till Italien, Innsbruck och Gross Glockner. Hemkomst den 17 juli.

Årets skånemässa gick i hembygdens tecken och Hembygdsgillet var den enda inbjudna Folkdansföreningen. Man dansade inomhus på den lövade dansbanan med fyra framträdanden såväl på lördagen den 23 som på onsdagen den 27 augusti.

Hembygdsgillet Skanör-Falsterbo kunde se tillbaka på en 10 år lång uppbyggnadsepok. Detta firades med en Jubileumsfest i Håslövs Bygdegård, där bordsstandar utdelades till aktiva patriarker.

 

 

Hopfgarten/Itter

Skånemässan

Midsommar

Höstagille

Till Historik-Arkiv