1979
 

Besöket i Tune

Mölledagen

Höstagille

Till Historik-Arkiv

 

Vid årsmötet valde man en ny ordförande, Rolf Hagberg, och Alf Johansson blev vice. Samtidigt beslöts att Gillet skulle gå in som delägare i Söderslätts Bygdegård med 10 andelar á 25 kronor. Efter "viss" diskussion beslöts också att aktiva i styrelsen och sektion fick fritt medlemskap. Gillet hade nu 114 vuxna medlemmar.

Tidigare års inlånade dansbana ansågs farlig och man bestämde sig för att tillverka en egen. Virke inköptes till en dansbana       12 x 12 m som beräknades kosta 10 000 kronor och därtill mycket arbete av medlemmarna. Gillet beslöt också att anskaffa en egen föreningsfana.

Midsommarfirandet förflöt i god ordning med ny dansbana.

Första steget mot utlandsverksamhet kom detta år. Tune Folkedansare från Roskilde i Danmark inbjöd Gillet att deltaga i deras 5-års jubileumsfirande. Naturligtvis tackade Gillet ja och fick deltaga i en trevlig och gemytlig fest och passade även på att besöka vikingalägret i Lejre.

Folkdansarna var så populära att de fotograferades vid Möllan och bilden såldes som vykort i Skanör. Julfesten firades                 i Lv4:s värmestuga.