1976

 

Klicka på bild så blir den större

 

Av rapporterna framgår att en del små barndansare nu blivit större och bildat ett litet ungdomslag under ledning av Margareta Vikard.

För att utöka dansumgänget mellan olika föreningar ordnade Gillet tillsammans med Burlöv-Lomma Folkdanslag en välbesökt "Kadriljens dag" i Lomma.

Det besvärliga lånandet av material till midsommarfestligheterna gjorde att medlemmarna detta år spikade ihop de tre första egna marknadsstånden.

Till midsommaruppvisningen hade man tillgång till 16 kavaljerer och 20 damer och dessutom kunde sju medlemmar stoltsera med egentillverkade dräkter, därtill hjälpta av dräktsektionens ledare, Clara Hedlund. Gillets dansare framträdde bl a med Öst-götapolska, Fjällnäspolska och Kadrilj från Oxie medan ungdomslaget dansade Vingåkersdans.

Den 1 augusti ordnades den första ljusfesten vid Månstorps gavlar. Den talrika publiken klängde nästan på murarna för att få plats. De fick höra kyrkoherde Ernst Frostin tala om "Murar och människor" och Gillet framträda med "Dans i slott och koja" och avsluta med Fackeldans.

Musikantfrågan var ett stående problem för föreningen. Herman och Ingrid Nilsson flyttade från Skanör och hyllades för sina stora insatser för Gillet.

Stig Ingelsgård framförde önskemål om värdskap för en grupp franska folkdansare från Normandie, men detta avböjdes med hänvisning till den besvärliga språkfrågan. I stället kontaktades Aspelands Folkdansgille i Målilla.

Till Historik - Arkiv