1972
Gammaldansen var på  Spelabäcksgården och det var irriterande att flytta möbler varje gång. Man hoppades på en ny danslokal i Falsterbo Stationshus eller i logen på Skanörsgården, som höll på att restaureras.

Årsmötet hölls på Rådhuset och revisorerna klagade på att man köpt en förstärkare på avbetalning. Roy Kjellgren blev ny ordförande och mötet beslöt också att Gillet skulle söka inträde i Svenska Ungdomsringen för Bygdekultur. Detta gav möjlighet att sända Anne-Karin Guth och Göran Berlin på instruktörskurs.

Regn kan ställa till det. Det beslutades att teckna en regnförsäkring. Och det blev tyvärr så, midsommaraftonen blev både kall och regnig. Det behövdes 5 mm och det regnade mycket mer än så i Skanör. Men nu kommer haken, 4 mm i Falsterbo och det var det som räknades. Alltså ingen ersättning och premien på 488 kronor var nog den sista som Gillet betalade för en regnförsäkring.

Fackeldansen utfördes för första gången och trots regnet dansade 1120 par. Som en liten kuriositet kan nämnas att i jubileumsskriften från 1985 finns för år 1972 en teckning av Linnéstången, troligen inritad av Stig Ingelsgård.

Under hösten tränade Barn- och ungdomsdansare på Spelabäcksgården medan folkdansarna fanns på Rådhuset, under lördagar.

 

Till Historik - Arkiv

Det gäller att ha skarpa ögon och läsa villkoren i försäkringen. En mm hit eller dit gör stor skillnad.

Första fackeldansen