Riksordförande överraskades med ett förtjänsttecken

Ingela fortjansttecken 2Den 1 oktober överraskades Ingela Thalén med folkdansringens förtjänsttecken i silver i samband med uppvaktningen av hennes 70-årsdag. "Detta trodde jag aldrig", sa en rörd Ingela efteråt. "Jag har ju inte varit aktiv i någon förening."

Ingela Thalén blev Svenska Folkdansringens ordförande 2006 i Sandviken. Sedan dess har hon med ett stort engagemang startat upp otroligt många samarbeten med närliggande organisationer som Sveriges Spelmäns Riksförbund, Eric Sahlströms Institutet, Riksförbundet för Folkmusik och Dans och Kulturens bildningsverksamhet. Med sina många kontakter inom politik, näringsliv och övriga kontakter har hon lyckats samla medel för olika projekt som t ex Spelmansstämman på Skansen, Dans i Skolan och nu senast Folksamling.

Ingela har varit en stor tillgång för Folkdansringen och vi som fått möjligheten att arbeta runt henne är imponerade av hennes kapacitet.

Jens Holmström, 2:e vice ordförande, var den som fick fästa märket på Ingelas kavaj.

Kontakta oss

Torggatan 3
112 65 Stockholm

Tel: 08-695 00 15 (mån – tors 10:00 – 15:00) OBS! Under juni, juli och augusti varierar kansliets öppettider,

Fax: 08-695 00 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kort om Folkdansringen

Svenska Folkdansringen värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen

Start | Vi arbetar med | Verksamhet | Barn och ungdom | Nyheter | Riksordförande överraskades med ett förtjänsttecken