Nordisk Dragtseminar i Danmark

Nordiskt dräktseminarium

Folkedans Danmarks Dragtudvalg inbjuder till Nordiskt Dräktseminarium  den 6 – 10 augusti 2018 på Sankt Helene, Bygmarken 30, 3220 Tisvildeleje. 

Seminarets tema är ”STICKNING I DE NORDISKA FOLKDRÄKTERNA”, med tonvikt på tiden  1750 – 1900. Syftet är att jämföra traditionella stickade dräktplagg och öka kunskapen om gamla nordiska sticktekniker och deras användning i folkdräkterna.  Mönster, teknik och material liksom plaggens samverkan med dräkten i övrigt kommer att behandlas.

Läs mer...

Klutar, hattar och mössor

bild Klutar hattar och mössor

Seminarium om kvinnliga huvudbonader i det folkliga dräktskicket

Innehåll: Föreläsningar som behandlar historia, utvecklingslinjer och lokala variationer samt demonstrationer, miniutställningar, diskussioner.
Medverkande: Gillis Jimheden, Förslöv, Britt Eklund, Uppsala och Håkan Liby, Uppsala.

När: 14 april kl 10.00 – 15 april kl 15.00. 
Var: Uppsala, Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12, centralt i city nära centralstationen. 

Upplysningar: Elisabeth Liby tel 070-546 21 24.

Avgift: 1 850 kr, inkluderar luncher och kaffe/te/frukt. Boende ordnas av deltagarna själva, såväl vandrarhem som prisvärda hotell finns i närheten av seminarielokalen, se t.ex. www.hotels.com och www.booking.com
Anmälan: Per e-post till Ulla Centergran Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 10 mars. Program skickas ut med bekräftelse på anmälan.

Dokumentation av bygdedräkter

Dräkt- och slöjdsektionen har tagit fram ett förslag till arbetssätt för dokumentation av bygdedräkter genom arbete i studiecirkel. Målet är att fler ska bidra till att dokumentera bygdedräkternas utseende men också berätta historian om dräkterna.

Läs mer på vår projektsida

Kontakta oss

Torggatan 3
112 65 Stockholm

Tel: 08-695 00 15 (mån – tors 10:00 – 15:00)

Fax: 08-695 00 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kort om Folkdansringen

Svenska Folkdansringen värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen