folkdansringens kurser banner

Nordlek2018 kombi

Europeaden 2017

BARNLEK 5-9 juli 2017 Färöarna

barnlek 2017

Den 5-9 juli 2017 är det dags för BARNLEK, det nordiska folkdans och -musiklägret för barn och ungdomar upp till och med 16 år. Lägret äger rum i Klaksvik på Färöarna. BARNLEK är en del av Nordlek, ett samarbetsavtal mellan nordiska folkdans och folkmusikorganisationer.

På Färöarna träffas barn och ungdomar från Finland, Norge, Danmark, Färöarna, Island, Sverige och ibland Grönland. Under stämman kommer dagarna fyllas av dans, musik, lek och utflykter. Detta är en fantastisk möjlighet för dans- och musikgrupper i Sverige att möta barn och ungdomar från andra nordiska länder med samma brinnande intresse för folkmusik och dans.

Under BARNLEK  2017 skall alla länder dansa ett eget uppvisningsprogram på en stadion eller liknande.
Dansprogrammet hittar du här: Danser till Sveriges uppvisningsprogram till BARNLEK 2017 


Har du frågor kring programmet kan du skicka dem med e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Program och information om utflykter, samdanser m.m. finns på deras hemsida.

Pris.
Deltagaravgiften för BARNLEK 2017 är 1650 DKR och där ingår kost och logi från onsdag 5/7 med aftensmad (kvällsmat) som första måltid till söndag 9/7 med frokost (lunch) som sista. Före och efter stämman går det att köpa till övernattningar och måltider. I stämmoavgiften ingår också alla workshops även de man måste anmäla sig till och ett bad/dag i simhallen på stämmoområdet dessutom får barnen en liten ryggsäck med något innehåll.

Praktisk information.
Logi sker på skolor i Klaksvik, skolorna är öppna från den 2 juli till den 11 juli efter behov. Vilket ger deltagare möjlighet att turista på Färöarna före och efter lägret. BARNLEK ordnar busstransport från flygplatsen direkt till stämmoområdet mot en kostnad.

Programinnehåll.
Nordiska samdanser, från varje land finns en dans och en låt utvald. Dansbeskrivning, musik och film på dessa danser finns på hemsidan för BARNLEK 2017.

Möjligheter att framträda på offentliga platser i Klaksvik.

Danskurser och socialdanser. Dessa leds av representanter från de olika länderna. Är du som dansledare eller spelman intresserad av att hålla i en socialdans eller en kurs? Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Möjligheter att göra utflykter och uppleva olika platser på Färöarna

Stora nationella uppvisningar där alla deltagare från respektive land framträder tillsammans. Koreografin och musiken för denna uppvisning finns på folkdansringens hemsida och kommer läras ut under BU-kursen Dans-forum 4-5 februari i Landerydgården, Linköping.

Anmälan.
Anmälningsformulär kommer inom kort att finnas här på Folkdansringens hemsida.

Under BARNLEK  2017 skall alla länder dansa ett eget uppvisningsprogram på en stadion eller liknande.
Dansprogrammet hittar du här: Danser till Sveriges uppvisningsprogram till BARNLEK 2017 
Har du frågor kring programmet kan du skicka dem med e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Ylva Ewaldz, Barn och ungdomssektionen, Svenska Folkdansringen och
Svenska Folkkdansringens representant i Nordleks Barn och ungdomsutskott

Kontakta oss

Torggatan 3
112 65 Stockholm

Tel: 08-695 00 15 (mån – tors 10:00 – 15:00)

Fax: 08-695 00 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kort om Folkdansringen

Svenska Folkdansringen värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen

Start | Vi arbetar med | Verksamhet | Barn och ungdom | BARNLEK 5-9 juli 2017 Färöarna