Kulturarvspengar till Polskmärkesuppdansningen

polskmarkesuppdansningen

Riksantikvarieämbetet fördelar åtta miljoner kronor till projekt som syftar till att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Bidraget är nytt för i år, men kommer fortsättningsvis att kunna sökas årligen och går till organisationer som bedriver ideell kulturarvsverksamhet.

Av totalt nästan 400 ansökningar har man valt 74 stycken som får bidrag för kulturarvsprojekt. Bland de beviljade projekten finns en bred spännvidd som rymmer alltifrån tillgänglighetsanpassningar av hembygdsgårdar till dokumentation och vidareutveckling av immateriellt kulturarv.

Vi gratulerar Folkdansringen Dalarna och Folkdansringen Jämtland-Härjedalen då de inom sitt arbete med Polskmärkesuppdansningen beviljats ett bidrag om 155 000 kronor till projektet "Levande bygdedanser - ett arv att förvalta/Dans som tradition och kulturarv".

Läs mer här.

Kontakta oss

Torggatan 3
112 65 Stockholm

Tel: 08-695 00 15 (mån – tors 10:00 – 15:00)

Fax: 08-695 00 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kort om Folkdansringen

Svenska Folkdansringen värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen

Start | okategoriserat | Kulturarvspengar till Polskmärkesuppdansningen